Online reclame

In de wereld van het adverteren zijn er veel wegen die naar jouw klant leiden, online reclame is een sterk doeltreffende manier. Jouw mogelijke klant hoeft zich minimaal in te spannen. Eén minimale muisklik is genoeg om naar jouw website te linken. Nog nooit ben je zo dicht bij jouw publiek geweest. Online adverteren geeft kansen. Dat gaat nóg verder dan een traditionele reclamecampagne. Het is meetbaar en doeltreffend.

Ontdek de mogelijkheden
online-reclame

De mogelijkheden van online reclame bij Omroep Brabant

Brabant is een provincie waar ontzettend veel gebeurt. Omroep Brabant is een professionele speler, die al het nieuws gratis aanbiedt. Brabanders weten dat en houden het nieuws goed in de gaten. Via de website en de app. Die laagdrempeligheid leidt tot miljoenen bezoekers per maand.

Door te adverteren bij Omroep Brabant maak je effectief gebruik van deze miljoenen bezoekers. Jouw online campagne lift mee met ons online bereik. Via een betrouwbaar en bedrijfszeker netwerk. Zo blijf jij jouw reclameboodschap uitzenden.

Er zijn verschillende vormen van online reclame die je via de kanalen van Omroep Brabant kan verspreiden. Op onze website en app bieden we twee soorten online advertenties aan. Tijd om kennis te maken met de ‘pre-roll’ en de ‘banner’. We leggen de verschillen aan jou uit.

pre-roll-advertentie

Pre-roll advertenties

Een van de manieren om online te adverteren is door de inzet van een pre-roll advertentie. Een pre-roll is een voorvertoning. Vergelijk het met een bezoek aan de bioscoop. Voorafgaand aan jouw favoriete film worden advertenties getoond. Je moet blijven zitten, want het uiteindelijke doel is die film.

Zo werkt het ook met een pre-roll. Het is een video die voorafgaat aan het uiteindelijke doel van de bezoeker. Bij Omroep Brabant moet de pre-roll video helemaal worden afgekeken. De kijker kan de reclame pauzeren en hij ziet hoelang de video duurt.

In de vertoonde advertentievideo kan een zogenaamde ‘call-to-action’ worden opgenomen. Tijdens het bekijken van deze vorm van reclame kan via de actieknop worden doorgeklikt naar jouw website. Je kan de pre-roll advertentie ook combineren met de vertoning van een banner.

Lees meer over pre-roll advertenties

Online reclame banners

Display banners worden op de website en app van Omroep Brabant vertoond. Met de inzet van deze vorm van online reclame bereik je nog meer impact voor je campagne. Ook interactieve banners zijn mogelijk. We hebben verschillende opties voor deze moderne, digitale versie van het welbekende spandoek.

Een video banner is een dynamische grafische reclame-uiting op de website of de app. Een ‘bewegend spandoek’ op het web. Klikbaar en interactief. Deze vorm van adverteren wordt steeds populairder. Dat komt omdat een video banner jouw bedrijf zich zichtbaar onderscheidt van andere advertenties en bewegend beeld trekt de aandacht.

Op de website en app van Omroep Brabant zie je in een oogopslag waar onze klantbanners geplaatst worden. Wij informeren je over de beste marketingstrategie. Jij bepaalt waar.

Lees meer over display marketing
banners

Het bereik van Omroep Brabant

Omroep Brabant heeft online een erg groot bereik. De website en app worden miljoenen keren per maand bezocht. Onze doelgroep bestaat uit trouwe bezoekers van 35+. Jouw online reclame lift mee met dit bereik.

Steeds meer mensen zijn te vinden op het web. Elke dag zijn zij online. Daarbij is online marketing dynamisch en continu in beweging. Belangrijk is het om goed zichtbaar te zijn op die kanalen die bij jouw doelgroep vertrouwd zijn.

Online reclamecampagne

Natuurlijk wil je optimaal raak schieten in de markt. Het doel van een online advertentiecampagne is om zoveel mogelijk virtuele klanten te bereiken. Hoe zet je een online campagne doeltreffend in? Wat zijn de kansen voor jouw bedrijf?

Een online marketingcampagne vraagt om een strategische insteek. Zo levert de combinatie van een pre-roll en een display advertentie optimaal bereik. Beide vormen van online adverteren kunnen zowel op de website van Omroep Brabant als via de app draaien. Het is de kracht van de herhaling waar effectief gebruik van gemaakt wordt. Hoe vaker jouw doelgroep jouw reclame ziet, hoe meer deze in het collectieve geheugen verankerd zit. Zo werkt dat psychologisch.

Als je van plan bent om reclame te maken, wil je goed ingelicht worden. Jij bent goed in jouw vak. Wij in het onze. Daarom adviseren we je vanuit meerdere invalshoeken. Strategische marketing geeft kansen, als je ze goed benut. Daarom gaan we samen op zoek naar wat het beste bij jou past. Wat is jouw verhaal? Hoe breng je het beste jouw boodschap? Hoe zorgen we ervoor dat het past bij jouw bedrijf?

Online marketing is breed inzetbaar. Door verschillende paden met elkaar te verbinden, is jouw bedrijf ‘de spin in het web’ en het rendement hoog.

Met een campagne heb je met een beperkt budget al een groot bereik. Soms is het voor je doelstelling interessant om een cross-mediale campagne op te zetten. Dan kies je, naast een online campagne, ook voor radio en tv.

Het is maar net welk medium het beste op jou, je bedrijf en jouw boodschap aansluit. Wil jij in een korte tijd jouw merk op het menu zetten of een grotere naamsbekendheid realiseren? Dan is een uitbreiding van je campagne over meerdere media het advies.

Monitoring

Meten is weten

Online adverteren is een ontzettend effectieve manier om jouw verhaal te vertellen. Wist je dat werkelijk álles aan jouw campagne meetbaar is? Van het aantal kliks op jouw banner tot aan de leestijd op de pagina waar je adverteert. Jouw potentiële klant is slechts één muisklik van jouw eigen website verwijderd.

Als ondernemer wil je weten wie er klikt, hoe vaak wordt geklikt en wanneer er wordt geklikt. Deze vorm van adverteren geeft ‘gouden’ informatie voor jouw bedrijf. Meten is weten! Adverteren via de website van Omroep Brabant of de app is meetbaar. Zo monitor jij jouw campagne optimaal.

Recht op jouw doel af

De marketing kent hoofdzakelijk twee online marketingstrategieën. Ga je wild om je heen schieten voor een zo hoog mogelijk bereik? Of zet jij heel specifiek in op jouw doelgroep? Dat laatste noemen we ‘targeting’. Met targeting zet jij dus heel gericht in op jouw klanten. Je zoekt ze specifiek op en benadert ze op hun doelgroepkenmerken.

Een grote doelgroep bereiken met een kleine conversie? Of een afgebakende doelgroep met een grote conversie? Kwantiteit of kwaliteit? Dat is de vraag. Afhankelijk van jouw bedrijf en doelgroep zetten we optimaal in. Jij bepaalt hoe.

doelgroep

Kies voor lokaal adverteren

Vertel lokaal jouw verhaal! Soms heb je een boodschap die interessant is voor een afzonderlijk deel van Brabant. Online reclame maken geeft je de mogelijkheid om heel specifiek één groep binnen de provincie aan te spreken.

Jij hebt als adverteerder de keuze voor een specifieke regio. Net als de lezer van de Omroep Brabant-website en app. West, Midden, Noordoost en Zuidoost? Jij bepaalt lokaal of regionaal jouw advertentiegebied. Efficiënt én kostenbesparend.

Wat zijn de voordelen?

icon

Enorm online bereik

De website en app van Omroep Brabant worden miljoenen keren per maand bezocht. De doelgroep is 35+ en ook heel specifiek per regio adverteren is mogelijk.

icon

Optimaal monitoren

Online adverteren kan via de Omroep Brabant-website of -app. Of via allebei; aan jou de keuze. Via beide kanalen is alles meetbaar. En meten is weten!

icon

Recht op je doel af

Met online adverteren is jouw potentiële klant slechts één muisklik van jouw website verwijderd. Dichterbij dan dat kom je gewoonweg niet…

tarieven-adverteren

De investering

Alles vraagt om de juiste investering. Zonder investering geen rendement. Online reclame maken is een voordelige manier om jouw doelgroep te bereiken. Die investering is afhankelijk van de omvang van de campagne. Belangrijker nog is de vraag: welke winst levert online adverteren voor jou op?

Dat leggen we uit in een eerlijk gesprek. We laten het je zien. Vooropgesteld geldt dat jij bepaalt wat jij wil investeren. Onze mensen zijn er om jou hierover in alle transparantie te informeren. Jouw doelen zijn onze uitdaging. We geven gefundeerd advies. Zo behalen we samen met jou de resultaten die jij voor ogen hebt. Jij lanceert jouw wensen, wij jouw online campagne. Dus doen we samen waar we goed in zijn.

Laat je adviseren

Omroep Brabant Reclame is expert op het gebied van online reclame en adverteren via radio en tv. Wij helpen je bij het uitrollen van jouw krachtige campagne. Een campagne die bij jouw past, met hoog bereik. Eentje waarmee je écht bij jezelf blijft.

Jij en wij, samen blij. Wij weten wat er leeft in onze provincie, wat er werkt qua regionale reclame en wat juist niet. Het enige wat jij hoeft te doen om jouw doelgroep full-service te bereiken? Gewoon, een knop indrukken om samen met ons vrijblijvend een bakske te drinken. Bij ons in Brabant.

Ik wil online reclame maken

Met Omroep Brabant Reclame bereik
je lokaal werelds resultaat