Wat kost reclame op tv

Een veel gestelde vraag is: ‘Wat kost reclame op tv?’ Dit komt omdat veel mensen denken dat reclame maken op televisie voor hun bedrijf niet haalbaar is. Het idee van duizenden euro’s spookt door hun gedachten. Hierdoor krijgen potentiële creatieve concepten nooit de kans om uitgewerkt te worden tot een tv reclame, die jarenlang blijft hangen bij klanten. Het tegenovergestelde is de realiteit.

Zodra we bij Omroep Brabant hebben kunnen uitleggen wat de investering kan opleveren en wat daarvoor nodig is, zien we al snel de glinstering in de ogen. De realisatie is namelijk wel degelijk betaalbaar. Wij bieden een scala aan mogelijkheden aan als het gaat om tv reclames, die aansluiten bij ieder bedrijf en budget.

Neem vrijblijvend contact op
wat-kost-reclame-op-tv

Hoe lang duurt een tv commercial?

Gemiddeld duurt een tv reclame tussen de 20 en 35 seconden. Er zijn ook mogelijkheden om korte reclames van 5 seconden te maken. Komt jouw idee meer tot zijn recht in een langere zendtijd? Dan hebben we het al snel over een duur van 1 minuut.

Het komt daarnaast voor dat adverteerders twee tv commercials in een reclameblok uitzenden. Het kan worden verdeeld door eerst een langere spot uit te zenden en de tweede spot later te laten terugkomen als vervolg op de eerste spot. Samen bepalen we wat voor jouw concept het beste is.

hoe-duur

Wat kost een reclame laten maken?

De kosten van het maken van een tv reclame hangt van meerdere factoren af. De productiekosten van een tv reclame worden altijd bepaald in een persoonlijk gesprek. De kosten zijn afhankelijk van de spotlengte, de inhoud en het creatief concept. Gaat het bijvoorbeeld over een full motion spot of juist een grafische commercial? Misschien heeft jouw concept behoefte aan een tag-on of is een eenmalige uitzending al voldoende.

Dit soort mogelijkheden, en meer, worden zorgvuldig besproken tijdens een persoonlijke intake. Het productieproces gaat altijd in overleg met de klant. Op basis van deze schets helpt Omroep Brabant jou met het vinden van de juiste producent.

Omroep Brabant is zelf geen productiebedrijf. Wij adviseren je graag in een intakegesprek en besteden de productie uit aan een professionele partij, die daar zijn hoofdtaak van heeft gemaakt.

Houd je tijdens de intake vooral niet in met jouw ideeën, maar leg al jouw creativiteit op tafel. Op deze manier vinden we een samenwerking die perfect aansluit bij jouw concept. Juist doordat we allemaal onze eigen expertise hebben, zorgt deze aanpak voor het maximale resultaat. Op de korte en de lange termijn.

Zodra jouw wensen voor een tv reclame in kaart zijn gebracht, regelt Omroep Brabant de overdracht naar de externe partij. Daarnaast zorgen we ervoor dat het eindresultaat op tijd en op de juiste manier bij de tv-zender wordt aangeleverd.

Tijdens het hele proces blijf jij als klant koning. Je houdt zeggenschap in het hele proces. Je kan het ook met een gerust hart aan ons uitbesteden. Als jij met jouw creatieve idee bij ons aanklopt , zorgen wij ervoor dat dit wordt omgetoverd tot een pakkende tv reclame die echt aankomt bij de doelgroep.

on-air

Tv spot laten maken door Omroep Brabant Reclame

Als je een goed idee hebt voor een tv reclame, kun je bij Omroep Brabant Reclame jouw concept laten uitwerken tot een kwalitatieve tv-spot. Het proces werkt als volgt.

Eerst plannen we een intake bij jou op kantoor of in jouw winkel. Hierbij krijg je de gelegenheid kennis te maken met de uitvoerende partij en geef je jouw wensen door. Tijdens deze intake kijken we onder andere naar het type bedrijf en naar de activiteiten van de concurrentie, wat je met jouw campagne wilt bereiken, in welke regio de tv commercial uitgezonden wordt en wat de doelgroep is die ermee aanspreekt. Daarnaast bepaal je welke investering je voor je reclame over hebt, en wat jouw verwachtingen zijn op het gebied van planning.

We nemen vervolgens alle opties met je door. Je ontvangt advies over het juiste kanaal en de boodschap die je wilt uitdragen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via verschillende mediakanalen te adverteren, afhankelijk van jouw wensen. Zodra je met een van onze media-adviseurs alle wensen hebt besproken, en jullie geconcludeerd hebben dat tv het juiste medium is, is het tijd voor de volgende stap. Wij gaan samen aan de slag om van de tv reclame een ware hit te maken!

uitzenden

Wat zijn de kosten voor het uitzenden?

Wil je zendtijd inkopen voor jouw spot? Een veel gekozen optie is om een hoeveelheid losse reclames, van 30 secondes per spot, af te nemen. Een spot kan bij Omroep Brabant al uitgezonden worden vanaf €85,00. Samen inventariseren we wat de juist hoeveelheid is voor jouw tv reclame campagne.

Zo is er de mogelijkheid om 7 spots, van ieder 30 seconden, voorbij te laten komen in de reclameblokken die op een dag beschikbaar zijn. Dit is al mogelijk vanaf € 535. Naast deze opties zijn er talloze andere mogelijkheden. Welke precies? Bespreek het met een van onze media-adviseurs. Vind jij het ook tijd dat jouw tv reclame door de kijkers van Omroep Brabant wordt gezien?

Waarom investeren in een tv reclame bij Omroep Brabant?

icon

Enorm bereik

Met ruim 373.000 kijkers per dag, bereik je nogal wat potentiële klanten met jouw tv reclame via Omroep Brabant. De doelgroep is 35+ en het aantal trouwe kijkers groot.

icon

Adverteer in de hele provincie

Omroep Brabant  zendt uit in de hele provincie Noord-Brabant.

icon

Maximale impact

Tv reclames komen dubbel binnen, zowel met beeld als geluid. Televisie is daarom ook het medium bij uitstek om emoties over te brengen. Dat in combinatie met de vele herhalingen, betekent een grote impact.

Met Omroep Brabant Reclame bereik je lokaal werelds resultaat