Trek de aandacht met een video banner

Als je online reclame gaat maken, denk dan zeker aan video. Bewegend beeld heeft van nature een verleidende werking. Dat komt omdat mensen visueel zijn ingesteld. Jouw klanten zijn dat ook. Met een video banner trek je hun aandacht. Dynamisch, verhalend en attractief. Anders gezegd: een effectieve bewegende banner laat jouw bedrijf er verleidelijk uit springen. Passend bij de doelgroep.

Wat is een video banner

Een video banner is een dynamische reclame-uiting op het internet. Een ‘bewegend spandoek’ op het web. Klikbaar, en daarmee interactief. Het is een razend populaire vorm van adverteren. Simpelweg omdat een bewegende banner jouw bedrijf zich zichtbaar onderscheidt van andere advertenties. Je beweegt, je valt op. Een toename van het aantal klantbezoeken kan dan het gevolg zijn.

html5

Waar worden ze geplaatst?

Wanneer je de website van Omroep Brabant bezoekt, zie je in een oogopslag waar onze klantbanners geplaatst worden. De video banner wordt op de website van Omroep Brabant afzonderlijk getoond, aan de zijkant van de pagina. Valt het jou ook op? De plus van bewegend beeld?

Een bewegende banner trekt direct de aandacht. Die plus maakt het verschil. Ook op de app van Omroep Brabant reserveren we ruimte voor jouw advertentie. Wij informeren je over de beste marketingstrategie. Jij bepaalt waar.

Bewegende banners werken

Ons brein wil niets missen. Zodra we in onze ooghoek iets zien bewegen, heeft het onze aandacht. Dát is de kracht van video marketing. Met een video banner maken we intelligent gebruik van de werking van onze hersenen. Bewegend beeld werkt. Het trekt aan. Als het onze aandacht heeft, willen we het hebben. Zo werkt het consumentengedrag. Zie, klik, klaar.

De voordelen van een video banner

Als outstream advertentiekans voor jouw bedrijf heeft een video advertentie vele voordelen:

  • De video advertentie blijf continu in beeld en kan opnieuw worden afgespeeld
  • Het is goedkoper in ontwikkeling dan een traditionele televisiespot
  • Bezoekers kunnen jouw advertentie niet wegklikken (voortdurend zien zij vanuit hun ooghoeken tal van verleidingen voorbij komen. Klikkansen worden verhoogd)
  • Het bekijken van een video van een merk stimuleert bij 84% van de consumenten het aankoopgedrag
  • Bezoekers worden naar jouw website geleid, op het moment dat er op jouw advertentie wordt geklikt. Met effectieve knoppen als ‘Bestel nu’, ‘Klik hier’ verwerkt in het design, stuur je bezoekers van Omroep Brabant door naar jouw website. Jouw video advertentie levert naamsbekendheid op, genereert meer bezoekers en klantrendement.
bewegende-banner

Het verschil tussen stilstaand beeld en bewegend beeld

Om de kracht van bewegend beeld uit te leggen, laten we je even stilstaan bij het verschil. Dat laat zich vooral zien door het effect ervan. Gemiddeld wordt videocontent acht keer meer gedeeld dan alleen tekst en beeld. Dat komt omdat bewegend beeld voor de beleving veel aantrekkelijker is dan een statische weergave.

Bewegend beeld heeft een hoge belevingswaarde. Door de toename van social media kanalen en andere vormen van online contentconsumptie groeit de populariteit van de video banner. Om die reden is video marketing booming.

Tips voor video banner advertenties

Met een banner met bewegend beeld benut je de kans om jouw doelgroep te raken. Jouw advertentie wordt treffend op het juiste moment op de juiste doelgroep gericht. Zaak is dat je dan jouw kwaliteit laat zien. Zo heb je de perfecte kans om indruk te maken op je doelgroep en die te overtuigen.

Door de inzet van impactvolle video banners versterk je jouw campagne. Een relatief kleine investering in de kwaliteit vertaalt zich in positieve zin door het vertrouwen dat jouw klanten in jouw merk krijgen.

De meest gewaardeerde video advertentie is de ‘Autoplay video banner’. Het woord zegt het al: Autoplay. Er is geen extra actie nodig om de video advertentie af te laten spelen. Knoppen als ‘speel af’, ‘pauze’ of ‘stop’ zijn overbodig. Jouw potentiële klanten worden geruisloos naar jouw advertentie geleid.

Onze marketingexperts en ervaren ontwikkelaars leggen het je allemaal in begrijpelijke taal uit. Voor nu geven we je alvast tips waar jouw video banner minstens aan moet voldoen of waar je rekening mee moet houden.

  1. Maximale videolengte van 30 seconden
  2. Afmetingen 300×250 (rechthoekig formaat)
  3. Het geluid mag gezien de mediawet niet automatisch worden afgespeeld

Ervaren ontwikkelaars

Omroep Brabant Reclame werkt samen met ervaren producenten en ontwikkelaars. Zij verstaan de kunst van impactvolle advertenties en brengen dit over in begrijpelijke taal. Allemaal mensen die hun expertise hebben in interactieve, intelligente en dynamische online video banners. Voor elk doel en in elk banner formaat.

Vraag jij je af hoe jij jouw bewegende advertentie maakt? Hoe jij deze het beste in jouw campagne inzet? Wij zetten het met liefde voor je op een rij en laten je zien hoe online video marketing voor jou werkt.

Heb je al een video banner? Dat kan ook. Jouw bewegende banner op de webpagina van Omroep Brabant? Of op onze app? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

ontwikkelaars
kosten

Vrijblijvend advies van onze media-adviseur

Video marketing is een boeiende en veelzijdige manier om jouw klanten aan te trekken. Consumenten waarderen de toegankelijkheid van de content. Voor bedrijven levert het een enorm potentieel op om veel mensen te bereiken. Precies de reden waarom de meeste marketeers het een onmisbaar onderdeel van hun marketingstrategie vinden.

Onze specialisten adviseren je graag. Laat hier je gegevens achter en een van onze media-adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Met Omroep Brabant Reclame
bereik je lokaal werelds resultaat