Waarom online video marketing werkt

Online video marketing is razend populair en die populariteit neemt in de komende jaren alleen maar toe. Denk daarom zeker aan video, als je online reclame gaat maken. Vraag jij je af wanneer je video in kan zetten bij een campagne? En wat de toegevoegde waarde is? Wij zetten het voor je op een rij en laten je zien waarom online video marketing werkt!

online-video-marketing

Wat is online video marketing?

Online video marketing is een vorm van promotie voor producten, merken of ideeën door de inzet van video content. Video marketing is de laatste tijd populairder door de toename van social media kanalen en andere vormen van online contentconsumptie. Videocontent is erg aantrekkelijk voor consumenten en wordt gemiddeld acht keer meer gedeeld dan tekst en beeld samen.

Hoe kan je het inzetten?

Er bestaan verschillende vormen van online video marketing. Denk aan productplaatsing op de televisie en video-advertenties op social media. Deze voorbeelden worden onderverdeeld in de twee meest voorkomende vormen van online video marketing: instream en outstream.

in-stream

Instream

Onder instream worden alle soorten video-advertenties bedoeld die zich in dezelfde stream bevinden als de videocontent die de consument bekijkt. In de meeste gevallen wordt de video-advertentie voorafgaand aan de video die de bezoeker van de app of website eigenlijk wilt bekijken vertoond. Dit wordt ook wel pre-roll genoemd. Bij een pre-roll tot 20 seconden moet de kijker de volledige advertentie bekijken om de opvolgende video te zien. Kies je er voor om een langere advertentie te vertonen als pre-roll? Dan heeft de bezoeker de mogelijkheid om deze weg te klikken. Dat is niet altijd wenselijk in verband met de klikfrequentie en het uitkijkpercentage.

Het is mogelijk om de bezoeker door te laten klikken naar jouw website. Met termen als ‘Bestel nu’, ‘Klik hier’ verwerkt in jouw video-advertentie stuur je bezoekers van Omroep Brabant door naar jouw website. Zo zien ze niet alleen jouw advertentie en levert het naamsbekendheid op, maar krijg je ook meer bezoekers en levert het klanten op.

Outstream

Met outstream worden alle vormen van video-advertenties bedoeld die niet voor, tijdens of na de videocontent worden getoond, maar die afzonderlijk op een pagina worden vertoond. Het bekendste en de meest voorkomende type outstream is de video banner. Hierbij wordt er een advertentie tussen de tekst op een pagina getoond.

De voordelen van een video banner zijn:

 • Goedkoper in de ontwikkeling dan de traditionele televisiespot
 • De bezoekers kunnen de advertentie niet wegklikken
 • De advertentie blijft continu in beeld en wordt herhaald
 • Je kunt bezoekers doorzetten naar jouw website door ze op de advertentie te laten klikken.
out-stream

Waarom moet je het inzetten?

De cijfers spreken eigenlijk voor zich. Tegenwoordig kijken mensen gemiddeld zo’n 18 uur per week video’s online. 84% van de consumenten zegt te zijn overtuigd om een product of dienst te kopen door het bekijken van een video van een merk. Dezelfde mensen zijn twee keer zo snel geneigd om video content te delen met hun vrienden dan elk ander type content.

Video marketing is een veelzijdige en boeiende manier om klanten aan te trekken. Consumenten vinden de content leuk omdat het toegankelijk is en voor bedrijven biedt het een enorm potentieel om veel mensen te bereiken. Dat is ook de reden waarom 93% van de marketeers het een belangrijk onderdeel van hun marketing strategie vindt.

Hoe past online video marketing in het STDC-model?

Met behulp van Googles See-Think-Do-Care-model ontwikkel je een marketing trechter om de klantreis van jouw klant beter te kunnen volgen. Het model speelt in op de verschillende beslismomenten van jouw potentiële klant. Door al in deze fases goed zichtbaar te zijn, zorg je voor meer leads en klanten voor jouw bedrijf.

See – Bekendheid/bewustwording van je merk of boodschap creëren. De potentiële koper komt voor het eerst in contact met je merk of boodschap.

Think – Overweging. De potentiële koper ‘erkent zijn behoefte’ en gaat actief op zoek naar een oplossing.

Do – Conversie. De persoon staat op het punt om te converteren in een klant en wil de oplossing hebben.

Care – De fase na de aankoop waarin je zorgt dat de klant zo lang mogelijk bij je blijft.

Dit wil ik!
content

De voordelen op een rij

Online video maakt het mogelijk om je advertentie bij jouw doelgroep onder de aandacht te brengen.

Nog interessanter is dat je een online campagne meetbaar en concreet kan maken. Je ziet precies hoeveel mensen er naar jouw video hebben gekeken, hoe lang en hoeveel er door hebben geklikt. Daarnaast zijn ook al deze voordelen van toepassing:

 • Consumenten kijken graag naar online video’s
 • Videocontent blijft goed hangen
 • Online video is meetbaar
 • Je bereikt gericht je doelgroep
 • Beeld zegt meer dan woorden
 • Online video’s zijn zeer geschikt voor mobiel
 • Online video geeft je website een boost
 • Online video biedt meer mogelijkheden in je marketingmix
 • Video marketing hoeft niet duur te zijn

Start in 3 eenvoudige stappen

Nu je de verschillende vormen van online video marketing weet en alle voordelen op een rijtje hebt gezien, kunnen wij ons voorstellen dat je hier graag zelf mee aan de slag wilt gaan. Om je op weg te helpen hebben we de stappen voor een goed online video marketing traject hieronder voor je uitgeschreven.

Schrijf je idee uit

Video marketing kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Het is raadzaam om te starten met een plan. Begin bijvoorbeeld met jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Wie ben je en wat maakt jou uniek?
 • Waar staat jouw bedrijf voor?
 • Wie wil je bereiken met de online video?
 • Wat wil je overbrengen?
 • Wat willen jouw klanten horen?
 • Wat doe je als ze reageren?
 • Wat is jouw budget?

Met de antwoorden op deze vragen heb je een mooie basis. Vanuit deze basis maak je een script. Tijdens het schrijven van het script maak je een aantal belangrijke keuzes. Maak deze keuzes zo realistische mogelijk en zorg ervoor dat alle scènes, dialogen en acties in de video chronologisch worden weergegeven. Denk bij het schrijven van het script ook goed na over de lengte van de video. De videolengte en de manier waarop jouw publiek naar een video kijkt neem je ook hierin mee.

videocampagne
productie

Productie

Besteed je het uit of maak je de videocontent zelf? Een video produceren kan tijdrovend en duur zijn, als je niet precies weet wat je aan het doen bent. In dat geval is het verstandig om het uit te besteden aan een professional.

Het uitbesteden van videoproductie is een praktische manier om kwaliteitscontent te produceren zonder zorgen. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in videoproductie. Je zult merken dat deze bedrijven content van hoge kwaliteit kunnen produceren die aan de behoeften van jouw bedrijf voldoen.

Als je het liever zelf wilt produceren moet je denken aan welke materialen je nodig hebt. Een videocamera en bewerkingssoftware zijn de twee hoofdonderdelen waar je mee kunt starten.

Bij Omroep Brabant werken wij met partners die feilloos inhoudelijk online video’s in elkaar draaien, waardoor jouw rendement optimaal zal zijn. Wil je daarom de productie en het uitzenden uitbesteden, neem dan direct contact met ons op.

Uitzenden via de kanalen van Omroep Brabant

Een online video reclamecampagne via Omroep Brabant? Wij zijn een grote publieke aanbieder die zijn producten gratis aan kijkers, luisteraars en lezers aanbiedt. Het tv-kanaal is voor iedereen toegankelijk, via de radiofrequentie van Omroep Brabant is jouw reclame ook door heel Brabant te beluisteren. Online komen klanten met maar één muisklik op jouw eigen website terecht.

Omroep Brabant biedt een campagne die van voor tot achter meetbaar is. Met miljoenen bezoekers per maand op de website en in de app van Omroep Brabant, krijg je een enorm publiek tot je beschikking. Omdat álles tot in detail gemonitord wordt, is bijsturen altijd mogelijk.

Met online adverteren bij Omroep Brabant is van alles mogelijk. Jij vraagt, wij draaien!

Met Omroep Brabant Reclame bereik je lokaal werelds resultaat