Dit is waarom je tijdens carnaval reclame zou moeten maken

In een provincie waar carnaval het belangrijkste volksfeest van het jaar is, scoort tijdens carnaval reclame maken enorm goed. Door jouw campagne creatief op te zetten, met een knipoog naar carnaval, bereik je een extra grote groep mensen. Carnaval wordt namelijk niet alleen op de straten gevierd. Duizenden mensen zitten voor de tv of luisteren naar de radio, om niets te missen van de echte carnavalssfeer. Wil je meer weten over reclame maken tijdens carnaval? Lees snel verder.

Met carnaval reclame inzetten; bereik een miljoenenpubliek

Elk jaar in februari veranderen Brabantse steden en dorpen van naam. De straten zijn gevuld met feestvierende mensen en het bier vloeit rijkelijk. Carnaval is een traditie die in onze provincie groots wordt gevierd. Adverteren tijdens dit feest op dé regionale Brabantse omroep biedt een unieke kans om een breed, betrokken en lokaal miljoenenpubliek te bereiken.

Tijdens carnaval bekijken meer dan een miljoen Brabanders naar Omroep Brabant (Roeptoetgat) via televisie. Op de website en app wordt tijdens carnaval gerekend op maar liefst 4 miljoen online bezoeken. Ook worden inmiddels bekende programma’s zoals 3 Uurkes Vurraf en het Fijnfisjenie Café uitgezonden op tv. Deze programma’s trekken 119% meer kijkers dan gemiddeld. Tijdens carnaval bereik je daarom 12% meer bezoekers dan in de rest van het jaar.

Ook voorafgaand aan carnaval schakelt Omroep Brabant (Roeptoetgat) over naar een speciale programmering die volledig in het teken staat van dit feest. Deze periode trekt traditioneel meer kijkers en luisteraars. Deze toename is een natuurlijk gevolg van de populariteit van carnaval in de regio. Als adverteerder is deze periode extra aantrekkelijk om een product, actie of dienst in de markt te zetten, vanwege het hoge bereik.

Creatieve en thematische campagnes

Om je carnavalscampagne echt tot leven te laten komen, is een flinke scheut creativiteit en een scherp oog voor het carnavalsthema belangrijk. Stel je een campagne voor die perfect aansluit bij de uitbundige sfeer van carnaval: levendige visuals vol mensen die dansen in de meest excentrieke kostuums.

Denk aan pakkende slogans die slim spelen met populaire carnavalsdeuntjes of grappige lokale uitdrukkingen. Voeg een laagje humor en lokale kleur toe zodat de campagne aansluit bij het publiek.

Dit zorgt niet alleen voor zichtbaarheid, maar creëert ook een gevoel van betrokkenheid, waarbij je publiek actief deel wordt van de vrolijke chaos die carnaval zo uniek maakt.

Online zichtbaarheid

Het benutten van online adverteren tijdens carnaval is een slimme zet om je online zichtbaarheid aanzienlijk te vergroten. In deze periode zijn mensen actief op zoek naar alles wat met carnaval te maken heeft, waardoor gerichte online advertenties extreem effectief kunnen zijn.

Door advertenties te plaatsen op platforms waar carnavalscontent veel wordt geconsumeerd, bereik je een groot en geïnteresseerd publiek. Denk hierbij aan de website van Omroep Brabant (Roeptoetgat). Door te kiezen voor inventieve en boeiende online reclame die echt de carnavalsfeer vatten, trek je direct de aandacht van de grote groep enthousiaste carnavalsfans.

Goed beluisterde carnavalsradio

Heel Brabant luistert tijdens carnaval graag naar de Snollebollekes, Lamme Frans en Vieze Jack. Veel kantoren en huishoudens stemmen af op de radiozender van Omroep Brabant (Roeptoetgat), waar in die periode non-stop carnavalsmuziek wordt gedraaid. Omroep Brabant kan tijdens carnaval rekenen op meer dan een kwart miljoen radioluisteraars.

Omroep Brabant geeft adverteerders ook de mogelijkheid om reclame te maken tussen alle populaire carnavalshits. Dit betekent dat jouw reclame onder de aandacht wordt gebracht bij tienduizenden luisteraars tegelijk. Bij elkaar bereik je dus dat miljoenenpubliek.

Adverteren rond optochten

De optocht is één van de hoogtepunten van carnaval. De optochten vinden plaats in bijna alle Brabantse gemeenten. De kleurrijke parade kenmerkt zich door de prachtig versierde wagens van eigen ontwerp met prins carnaval, spandoeken en allerlei andere feestelijke attributen. Ontworpen en gebouwd door lokale carnavalsverenigingen.

Omroep Brabant (Roeptoetgat) zendt tijdens dit feest de optocht uit van grote steden zoals Tilburg, Roosendaal, Bergen op Zoom, Breda, Prinsenbeek en Eindhoven. Dit levert traditiegetrouw veel kijkers op. Tijdens deze goed bekeken uitzendingen is er de mogelijkheid tot adverteren.

Samenwerkingen en sponsoring

Een sterke reclamecampagne tijdens hét volksfeest van het Zuiden kan ook worden versterkt door samenwerkingen en sponsoring. Dit biedt een uitstekende kans om jouw merk te verbinden met lokale evenementen, een carnavalsvereniging of specifieke programma’s op Omroep Brabant tijdens carnaval.

Sponsoring is een krachtige manier om te laten zien dat jouw bedrijf de carnavalscultuur ondersteunt en waardeert, wat kan leiden tot een diepere verbinding met jouw doelgroep.

Laat je inspireren door dit voorbeeld

Dat reclamespots waar het thema ‘Carnaval’ niet dik bovenop ligt ook scoort, bewijst deze reclame van thuisschoonmaken.nl. Het is geen directe carnavalsspot, maar een productspot die tijdens de carnavalsperdiode bewust in hoge frequentie is uitgezonden. Met de dweilset houd je jouw huis tijdens carnaval schoon. Er wordt dus slim ingespeeld om de behoefte van de kijkers, zonder een overduidelijke link te maken met het feest.

Bereik een miljoenenpubliek met jouw carnavalsreclame

Verspreid in heel Brabant jouw boodschap